Pazartesi, Aralık 24

ENBE Orkestrası & Behzat Gerçeker


Aslı Güngör'ün Ferhat Göçer'le düet yaptığı "Kalp Kalbe Karşı" ile Mustafa Ceceli'nin yorumladığı Sezen Aksu'nun "Unutamam" şarkıları büyük ilgi görüyor.

"ENBE Orkestrası & Behzat Gerçeker" albümünde Aslı Güngör’ün Ferhat Göçer’le düet yaptığı "Kalp Kalbe Karşı" ile Mustafa Ceceli tarafından yorumlanan Sezen Aksu’nun "Unutamam" şarkıları radyolarda büyük ilgi gördü. ENBE Orkestrası’nın şefi Behzat Gerçeker, bu ilgiyi şöyle yorumluyor: "Müziğin en kalitelisini insanlara sunmaya çalıştığımız için başarıya ulaştık."

ENBE Orkestrası’yla Türkçe pop şarkılara sıra dışı bir yorum kattınız. Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

- Kurulduğundan bu yana, yani yaklaşık 13 yıldır ENBE Orkestrası’nın şefliğini yapmaktayım. Fransızca şarkılar, İtalyan napolitenleri, tangolar, caz ve Latin müziklerinden oluşan geniş bir repertuvarımız var. Ama biz Türkçe müzik de çalıyoruz ve istedik ki insanlara Türkçe pop müziği biraz daha ENBE bakış açısıyla yansıtalım. Ferhat Göçer çok yakın arkadaşımdır. Ondan bu projede yer almasını, misafir sanatçı olarak birkaç parçayı seslendirmesini istedim. Sağ olsun, beni kırmadı.

Albümde bir de Sezen Aksu’nun "Unutamadım" parçası yer alıyor...

- Sezen Aksu’nun "Unutamadım" adlı sıfır kilometre bir parçasını da albüme kattık. Parçayı Mustafa Ceceli seslendirdi. Çok iyi bir müzisyen ve aranjör. Ceceli, "Unutamadım" şarkısına harika bir yorum kattı. "Unutamadım", radyolarda büyük ilgi gördü.

Bir de Aslı Güngör’ün "Kalp Kalbe Karşı" şarkısı var.

- Evet, Aslı Güngör’ün "Kalp Kalbe Karşı" şarkısı da radyolarda büyük ilgi gördü. Aslı bu parçada Ferhat Göçer ile düet yaptı. Ferhat ile Aslı’nın çok iyi bir ikili oluşturup "Kalp Kalbe Karşı"yı müzikseverlerin diline doladılar. DMC’nin Genel Müdürü Samsun Demir başta olmak üzere, albüme emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Biz müziğin en kalitelisini insanlara sunmaya çalıştığımız için başarıya ulaştık.

En kaliteli! Son dönemde kaliteli işlerin yapılmadığını mı ima ediyorsunuz?

- Pek yok ama açıkçası sadece dinleyicilerde değil, sanatçılarımızda da kabahat var. İnsanlar iyi şeyleri istemiyor. Sanatçılar da sunmuyor. Biz konsept bir albüm yaptık. Sunum şekli çok önemli. Bu haliyle dinleyicilerin kabul edeceğini zannediyorum.

Albümün başarısı konusunda hiç endişe duydunuz mu?

- Hayır... Bundan üç yıl önce ENBE Orkestrası ile "Düşler" albümünü yaptım. Kendi bestelerimle hem de... Tüm insanlara ENBE Orkestrası’nın bu işte bir dönüm noktası olduğunu anlatacak, onlara "Helal olsun" dedirtecek bir albüm yapmak istedim. Benim hayat tarzım da böyledir. Yaptığım her işte iyi olmak isterim. Ajda Pekkan, Ferhat Göçer, Aytekin Kurt, Sultana, Mustafa Ceceli, Aslı Güngör ve Atacan Yücel’in konuk sanatçı olarak yer aldığı bir albüm... İçinde Fikret Şeneş, Fecri Ebcioğlu, Sezen Aksu, Atilla Özdemiroğlu gibi değerli söz yazarı ve bestecilerin eserleri var. Ayrıca aranjelerde Ozan Doğulu, Erdem Kınay, Mustafa Ceceli ve Sinan Akçıl imzaları bulunuyor. Bunlar işlerini en iyi şekilde yapan isimler. Ancak içinize sinmeyen işlerde tereddütte kalırsınız. Benim öyle bir tereddüdüm yok.

Ajda Pekkan’ı nasıl ikna ettiniz?

- Türkiye’nin süperstarı Ajda Pekkan, projeyi duyunca beni aradı ve albümümüzde yer almak istediğini söyledi. "Sevdiğim Adam" adlı şarkıyı o yorumladı. Onun gibi Türkiye’ye damgasını vurmuş bir müzisyenin ENBE Orkestrası&Behzat Gerçeker albümünde yer almak istemesi, benim için tarif edilemez bir onur.

Ünlü isimlerle çalışmak zor mu?

- Sanatçılar egoları yüksek insanlardır. Leman Sam, Ajda Pekkan, Özcan Deniz gibi birçok isimle konserler yaptık. Biz bu müziği yaparken insanlara en iyisini sunmak istiyoruz. O yüzden sanatçı dostlarımız çalışmaya geldiklerinde, onlardan egolarını kapının dışında bırakmalarını istiyoruz. Ondan sonra herkes istediğini yapabilir.

Başarılı olmak için fark yaratmak zorundasınız

ENBE Orkestrası ile sürekli yeni projeler peşinde koşuyorsunuz. Fark yaratmak sizin için önemli galiba.

- Evet, artık müzik piyasasında fark yaratırsanız ayakta kalırsınız. Özcan Deniz’le bir proje yaptık mesela; biz Caruso çalarken o gazel atıyordu. İlginç şeyler yapmak, proje üretmek lazım. Önemli olan seyirciye farklı bir şeyler sunmak... Pop müzik gibi, R&B gibi tutan akımları yeni albümde biz de denedik. Hem yeni bir proje hem de konsept albümü oldu. Çok insana ulaşacağız. Güzel bir şey vardır; çok pahalıdır. Bir yanda da aynısının ucuzu vardır. Siz parasını verip pahalı olanı alırsınız, çünkü onu yıllarca kullanabileceğinizi bilirsiniz. Bizim pop albümü olarak tasarladığımız bu albüm de öyle... Dediğim gibi, biz işlerimizde kaliteye önem veriyoruz.

Dünya müzik piyasasında da sesimizi duyurmalıyız

ENBE Orkestrası’na şef olmadan önce ne yapıyordunuz?

- Konservatuvarda okurken bir yandan da Maksim Gazinosu’nda Nilüfer ile Kayahan’ın orkestra şefliklerini yapıyordum. Hedefim zaten dünya müzik platformuna bir orkestra ile çıkmaktı. Biz sahnede işin şov kısmını da yapıyoruz. Bir müddet sonra umarız arkamızdan gençler gelecek ve yerimizi onlara bırakacağız...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok guzel bir yazi olmus. Tarkan Dudu Dudu icin de yazi yazarsaniz sevinirim.

esra can dedi ki...

Zenci Porno