Çarşamba, Haziran 13

İnsanın Şifresi çözüldü: % 98 pin kod


İnsanın Şifresi çözüldü: % 98 pin kod, % 2 özgür irade

Biri çıksa, size gerçekte kim olduğunuzu haykırsa ve yaşamınızın gidişatının sadece sizin elinizde olduğunu söylese, olası riskleri ve avantajları da açık etse… Üstüne üstlük bu uğurda bir yol da gösterse ne yapardınız? İşte, ‘pin kodu’ denilen yöntem hepsini söylüyor! Duymaya hazır mısınız?

Güney Afrikalı fizikçi Dougles Forbes, 20 yıl önce ‘pin kodu’ denilen ve matematiksel bir orantıya dayanan, bilimsel yöntemi keşfetmiş. 2 yıldır da Cem Şen, Forbes’ten öğrendiği pin kod analizlerini ülkemizde gerçekleştiriyor. Sahibi olduğu Klan Yayınları’ndan çıkan ‘İnsanın Pin Kodu’, ‘İlişkilerin Pin Kodu’, ‘Kaderin Pin Kodu’ adlı kitaplar dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama, ben pin kodu kavramını duyduğum andan itibaren merakıma gem vuramadım. “Pin kodu da nedir”, diyerek Cem Şen’in kapısını çaldım. Kendinizi tanımaya, hayatınızın gidişatını öğrenmeye hazırsanız, işe bu röportajı okuyarak başlayabilirsiniz. Bu arada, nasıl beslenmeniz gerektiği, hangi hastalıklara yakalanabileceğiniz, işiniz ve ilişkinizdeki başarının sırrı, çocuğunuzu nasıl yetiştireceğiniz gibi soruların cevabı da pin kodunuzda yani doğum tarihinizde gizli, bilesiniz!



Pin kodu nedir?

Jung, “her günün bir enerjisi vardır ve insan içine doğduğu günün enerjisini alır” der. Pin kodunun mucidi Dougles ise “herhangi bir günün enerjisi sadece bir rakam ve bu da doğum tarihidir” der. Doğum tarihine de, 9 aylık süre içinde bilinçli ya da bilinçsiz anne karar veriyor. Ve biz bir insanın doğum gününü bildiğimizde, o insanın karakterinin şifresine, yani pin koduna ulaşmış oluyoruz. Bu da o kişinin özelliklerini, niçin bu dünyada bulunduğunu, kabaca bundan sonraki günlerde neler yaşayabileceğini anlatıyor.


Ya özgür irade?

Özgür irade her zaman var, çünkü biz pin kodla potansiyelleri tartışıyoruz. Çok muhteşem başarı elde etme potansiyeli olan bir dönemde, insan özgür iradesiyle o kadar da muhteşem başarılara imza atamayabilir.


Ya, aynı gün doğan insanlar?

Aynı gün doğan insanlar yaklaşık olarak aynı potansiyellere ve aynı kişilik özelliklerine sahipler. Aynı insanlar değiller ama aynı gün doğan herkesin aynı şeyleri yapma potansiyeli var; sadece coğrafi konumları, eğitimleri, anne-babalarının farklı oluşu durumu değiştirebiliyor. Hatta başka günlerde doğup aynı pin kod kombinasyonlarına sahip insanlar olduğunu da görebiliyoruz.

ANNE, BEBEĞİ PROGRAMLIYOR


Annenin, bebeğinin doğum gününe karar vermesi de çok ilginç…

Pin koda göre; anne rahmine düştüğü andan doğumuna kadar geçen sürede anne, bebeği programlıyor. Eğer kişinin doğum tarihini bilirsek, kabaca hamilelik sürecinde neler olduğunu söyleyebiliyoruz. Örneğin, göbek kordonuna mı dolanmış, erken mi doğmuş, anne daha önce bir çocuk mu kaybetmiş, anne-babayı yanında hissedememiş mi gibi… Sonuçta, hamilelik sırasında yaşananlar gelecekte yaşanacakların da ipuçlarını veriyor. Bebeğin niçin yapıldığının motivasyonu da çok büyük bir öneme sahip; o insanın ne olacağı, gelecekte neyin peşine düşeceği konusunda…


Öyleyse, anne aslında her şeye karar vermiş oluyor!

O kadar da bilinçli bir seçim değil elbet… Annenin hamilelik döneminde yaşadıkları, hissettikleri, algıladıkları ve istekleri; hepsi bir arada… O yüzden yüzde 100 bilinçle verilen bir karar değil şüphesiz, ama yine de doğum anına karar veren kişi anne!


Başarısız ve mutsuz insanların faturasını annelere mi keseceğiz?

Kesinlikle hayır! Çünkü istisnasız her pin kod eşit derecede başarılı ve başarısız olma potansiyeline sahip. Çünkü her pin kodun birçok aktif ve reaktif özelliği var. Ve bütün mesele hangisini açığa çıkarttığımızda… Özgür iradenin yanı sıra, yaşananlar, sosyal durum, eğitim vb. yaşarken neyi açığa çıkarttığımız konusunda etkili.


Yani, kim olduğumuzu öğrenmemiz için bir yol pin kodu…

Kesinlikle… Diyelim ki ben yaratma grubunda doğmuşum ama yönetici olmaya zorlanıyorum. Sonuçta, olmadığım bir karakteri sergilemeye başladığımda, sonradan öğrenilmiş bir karakter modeli geliştirmeye başlıyorum. Sonuçta mutsuz oluyorum. İşte, pin kodunun en önemli, en kilit noktasında kim olduğumuz sorusunun cevabı var. Ne yaşayacağımız sorusunun cevabı ondan sonra geliyor, çünkü bu bir potansiyel… Kilit nokta kim olduğumuz!


Pin kod bir bilim mi?

Bence kesinlikle bir bilim. Ve yüzde 95-98 oranında bir geçerlilikle çalışıyor. Geri kalan yüzde 2’lik oran da özgür irade! Özgür iradenin oranının ne kadar olduğu o kadar önemli değil, çok büyük değişimler yaratabiliyor ama yine de var olan potansiyeli değiştiremiyor, sadece var olanın kullanımını değiştirebiliyor. Onun için kritik ve zor dönemler önceden bilinirse, ki pin kod sayesinde bilinebilir; hazırlanarak, duruma göre önlemler alınarak atlatılabilir. Ama krize ne kadar yakınsanız, atlatmanız da o kadar zorlaşmaya başlıyor.

OK YAYDAN ÇIKMADAN


İnsanlar size de yumurta kapıya dayanınca mı geliyorlar?

Şimdiye kadar yüzlerce pin kod analizi yaptım ve ilginçtir ki, insanlar bize her zaman en kritik noktadayken geliyor! Yani, ok yaydan çıkmış ve şanslıysa ok yaydan çıkmadan az önce geliyorlar. Ve o noktada, zaten yapılabilecek çok fazla bir şey olmuyor. O yüzden ben her zaman mümkünse herhangi bir sorun yokken pin kod analizi çalışılmasını öneriyorum. Çin tıbbında bir söz vardır: Hastalık başladıktan sonra hastalığa müdahale etmeye çalışmak, susuz kaldıktan sonra kuyu kazmaya, savaş çıktıktan sonra silah hazırlamaya benzer…


Genetik olarak kodlanmış sağlık problemlerimiz için yorumunuz nedir?

Bir insan kendisi olmadığı şeyi yaşamaya (oynamaya) başlıyorsa, yani pin koduna uygun olmayan bir yaşam sürüyorsa, genetik kökenli bu mayınlara da basmaya başlıyor. O yüzden pin kod sayesinde, önce “kimsin” sorusunun cevabını bulmak çok önemli. Çünkü ancak kim olduğunu anladığın zaman ve o olduğun insana doğru adım atmaya başladığın zaman, mutlu ve sağlıklı olabilirsin. Tabii bu dönüşüm, kozadan kelebeğe dönüşmek gibi ve elbette doğumlar acı vericidir, ama yine de kendini doğurabilirsin…


Peki, insanlar gerçekten kendini tanımak istiyor mu?

Herkes kendini tanımaya istekli, ama hazır mı bilmiyorum. Çünkü herkes zaten kendisi için önceden bir karakter modeli geliştirmiş durumda. Pin kodu analizinin de, “ben genelde şöyle bir insanımdır” cümlesini onaylamasını istiyorlar. Ama maalesef her zaman onaylamayabiliyor. Kişi olmadığı bir şeyi olmaya zorlanmışsa pin kod bunu söylüyor. Herkesin bir kişilik özelliği ve bu dünyada bir işlevi vardır. Bütün mesele de insanın kendisini tanıyarak işlevini yerine getirmesidir. Bir kalemseniz yazmanız gerekir, çay karıştırıcısı olmanız değil! Sonuçta bütün mesele, insanların gerçekte kim olduklarını öğrenmeleri ve bunu yaşamaya izin vermeleri. İzin verme konusu tabii dertli bir konu ve bu noktada profesyonel destek çok işe yarayabilir.


Kendini tanıma ve gerçekleştirme konusunda başka yöntemler de var mı?

Kesinlikle var! Doğru kullanıldığında astroloji, psikoloji, yaşam koçluğu, bioenerji hepsi bir yöntem olabilir. Hatta tevekkül de bir yöntemdir. Fakat pin kod çok hızlı bir yöntem, yeri geliyor, tek seansta bile hedefe atış yapabiliyorsunuz. Zaten, insanı kendi haline bırakırsanız, kendi oluyor, kurcaladığımız zaman bozuyoruz. İşte, pin kod bize insanın özgün haline nasıl dönebileceğini anlatıyor. Ve yaşamın sorumluluğunu kişiye bırakıyor. Kadere meydan okuduğumuzda mutsuz oluyoruz. Bir ağaç düşünün, baharda meyve vermesi gerekirken kışın meyve vereceğim diye kasıyor, sonuç hüsran! İnsan için de bu geçerli…

Hiç yorum yok: